راهنمای باغ داری

کاشت و نگهداری درخت پسته

آموزش کاشت و نگهداری درخته پسته در شهرک زعفرانیه

کاشت و نگهداری درخت پسته

پسته یک محصول بسیار پرطرفدار و سودآوری می باشد که توجه بسیاری از کشاورزها و باغدارها را به خود جلب نموده است.

زمانی که درخت پسته کاشته می شود باید از آن بسیار خوب نگهداری شود تا در زمانی که کمی طولانی می باشد محصولات بسیار خوبی را داشته باشد.

موضوع مهمی وجود دارد و آن هم این است که نحوه کاشت، نگهداری، سم پاشی، کوددهی و رفع آفات بسته به صورت اصولی می تواند که پسته مرغوبی در آخر تولید و آماده برداشت نماید.

درخت پسته مختص مناطق گرم و معتدل است و در این گونه مکان ها به خوبی رشد کرده و محصول می دهد.

رشد درخت پسته بسته به کندی صورت می گیرد اما دارای عمری طولانی نیز می باشد.

میوه ای که درخت پسته تولید می کند به شمل مغز و به صورت خوشه ای می باشد و همچنین دارای یک پوسته سخت و پوسته ای گوشتی می باشد. خاکی که درخت پسته در ان جا کاشته می شود باید قابلیت و مرغوبیت خوبی داشته باشد تا بتواند به خوبی در خاک نفوذ کرده و محصولاتی درجه یک تولید کند.

این موضوع قابل ذکر است که پسته گیاهی مقاوم می باشد و تحمل شرایط سخت را به خوبی دارا می باشد و در تابستان که نور و حرارات کافی وجود دارد به خوبی رشد می کند و همچنین کاشت پسته در منطقه هایی که دارای رطوبتی نسبی در هوا می باشند بالاتر می باشد.

انواع کاشت پسته

کاشت پسته به سه روش می تواند انجام شود که در ادامه به هر کدام از این روش ها اشاره خواهیم نمود.

کاشت بذر در زمین:

در این روش باید به عمق 50 الی 70 سانتی متر جوی هایی کنده شوند که دارای عرض 50 الی 100 سانتی متری باشند.

بذر پسته قبل از کاشت باید در حدود 12 ساعت به صورت خیسانده شده نگهداری شوند و بعد از آماده شدن زمین آنرا باید کاشت و آبیاری آن نیز هر دو هفته یکبار می بایست انجام شود.

کاشت در گلدان:

اگر بدین روش مایل به کاشت پسته می باشید بهتر است این کار را در فصل بهار انجام دهید.

برای انجام این کار باید از کیسه های پلاستیکی 10 الی 15 سانتی متری که حدودا دارای ارتفاع حداکثر 30 سانتی متری است را داشته باشد.

برای این کاشت باید بذری که خیسانده شده را درون کیسه و گلدان که با ماسه، کود گاوی و کود زراعی پر شده است قرار بدهید.

کاشت در خانه:

برای این کار فردی که مایل می باشد کاشت پسته را به انجام برساند آن هم در خانه باید حداقل 10 الی 30 متر از فضای خانه را به این کار اختصاص بدهد. در این روش بذرهای از قبل خیسانده شده را باید در فاصله های 15 سانتی متری از هم بکارید و هفته ای یکبار نیز آنرا آبیاری نمایید.

مناطق مناسب برای کاشت پسته
مناطق مناسب برای کاشت پسته

مناطق مناسب برای کاشت پسته

اگر می خواهید کاشت پسته شما با موفقیت انجام شده و بهترین محصولات را برداشت نمایید باید به منطقه ای که می خواهید کاشت را انجام دهید توجه ویژه ای داشته باشید.

مناسب ترین منطقه ها که بیش ترین کاشت و برداشت پسته در آنجا به انجام می رسد کرمان، یزد و خراسان رضوی می باشد.

مناطق دیگری نیز همانند خراسان جنوبی، تهران، قم، قزوین نیز این امکان را دارا می باشند که کاشت پسته در آنجا نیز انجام بگیرد.

موضوع مهمی نیز وجود دارد و ان این است که زمانی که نهال در خواب زمستانی به سر می برد بهترین زمان سال برای کاشت آن نیز محسوب می گردد.

قبل از شروع یخبندان باید کاشت صورت بگیرد که ریشه زمان کافی برای هماهنگ شدن با خاک را داشته باشد.

خاک مناسب برای کاشت پسته

پسته محصولی میباشد که می تواند با انواع خاک ها برای کاشت سازگاری داشته باشد.

مناسب ترین خاک هایی که برای کاشت نهال پسته می توانید از آنها استفاده نمایید تا بازدهی خوبی را داشته باشید خاک های شنی، لومی و خشک می باشند.

خاکی که مرطوب باشد به هیچ عنوان باعث رشد و محصول دهی پسته نمی شود. قبل از کاشت نهال پسته برای این که علف های هرز از بین بروند باید در حدود 50 الی 70 سانتی متر از خاک را شخم بزنید.

هر باغدار همچنین می تواند قبل از کاشت از خاک خود نمونه برداری کرده و آن را آزمایش نماید تا تعیین کند چه میزان مواد مغذی در آن وجود دارند.

زمان مناسب برای کوددهی به نهال پسته

برای بهتر شدن محصول تنها کود حیوانی کافی نمی باشد و مصرف کودهای شیمیایی نیز در کنار ان ضروری می باشد.

بهترین زمان برای استفاده از کودهای حیوانی فصل پاییز می باشد و کودهای شیمیایی نیز معمولا سالی دوبار و در ماه های اسفند و خرداد معمولا مورد استفاده قرار می گیرند.

این موضوع مهم نیز قابل ذکر است که کودهای دامی پوسیده نشده برای درخت مضر می باشند پس باید حواستان به این نکته نیز جمع باشد.

آفت های نهال پسته
آفت های نهال پسته

آفت های نهال پسته

آفت های درخت پسته در صورت پدیدار شدن می توانند اثراتی که به درجات مختلف تقسیم بندی می شوند را داشته باشند که این درجه بندی های عبارتند از مواردی که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود.

درجه اول : پروانه چوب خوار، سن زیان آور و پسیل معمولی پسته.

درجه دوم : پروانه میوه خوار، زنجیر و شپشک بند.

درجه سوم : سوسک شاخک بلند، شب پره های هندی و خرنوب، زنبور مغز خوار. روش های مختلفی برای دفع آفات وجود دارند که از بهترین آنها می توان به مبارزه بیولوژیکی اشاره نمود که بوسیله آن می توان آفت ها و جمعیت آنها را کنترل نمود و سسپس بوسیله کوددهی یا اصلاح خاک انها را از بین برد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا