راهنمای باغ داری

آموزش آبیاری با آب شور

آموزش کامل آبیاری با آب شور

آبیاری با آب شور

آبیاری با آب شور قابل ذکر است که باعث کاهش روند رشد محصولات زراعی و جوانه زنی می گردد.
از زمان های گذشته برخی مردم و کشاورزها بر این باور بوده اند که اگر زمینی دارای نمک باشد غیر قابل استفاده می باشد.
در طی گذر سال ها برخی تکنولوژی ها به وجود امده اند که مقاوم در برابر شوری می باشد و در این دسته از زمین ها نیز با جایگزین کردن در آبیاری، کود دهی، رسیدگی و مدیریت تمامی مسائل امکان رشد محصولات با آب و همچنین خاک شور امکان پذیر گردیده است.
بر اساس میزان تجمع نمک در لایه های خاک اگر مدیریت درستی در نحوه عملکرد انجام نشود مشکلاتی را حتما به وجود خواهد آورد.
اگر جزو آن دسته از کشاورزان میباشید که مجبور به آبیاری محصولات خود با آب شور می باشید باید مطلع باشید چه تاثیراتی بر روی محصولات خود این کار به وجود می آورد.
سدیم کلرید نمکی است که باعث به وجود امدن شوری در خاک و آب می شود.
می توان گفت زرد شدن برگ ها که نشانه ای از پژمردگی است از علائم شوری آب و خاک می توانند محسوب شوند.

تاثیر نمک بر روی محصولات و گیاهان

گیاهانی که کاشته می شوند و ریشه های آنها از طریق غشاهایی که در سلول های ریشه وجود دارند رطوبت را به خود جذب می کنند.
اسمز که به جذب رطوبت کمک می کند فرایندی است که به آب این امکان را می دهد که آبی را که می خواهید با آن آبیاری انجام دهید به محلولی با غلظت بالا تبدیل شود تا در بین دو محلول تعادل ایجاد کند و آسیبی به گیاه و محصولات وارد نکند.
اگر آبی که برای آبیاری استفاده می کنید کمی شور باشد گیاه و محصول تلاش بیشتری برای جدب آب از خاک انجام می دهد و در صورتی که اب آبیاری بسیار شور باشد فرایند اسمز که در قسمت های بالا به آن اشاره نمودیم به کندی پیش می رود و حالت معکوسی را به خود می گیرد.
در این مورد گیاه رطوبت خود را از دست می دهد و دچار تنشی می ذشود و علائمی همانند پژمرده شدن نوک برگ ها، زرد شدن، سوخته و قهوه ای شدن و در نهایتریزش برگ می شود.
این موضوع نیز قابل ذکر است که آب پاشی حتی به صورت کم در نوع آبیاری با آب شور مستقیم بر روی برگ ها پاشیده شود این کار باعث آسیب زدگی و شوخته شدن برگ ها می شود.
اگر آب شور مستقیم در زمان آبیاری به برگ خورده شود و مدت زمانی طولانی در آنجا بماند بیشتر آب اکثرا از روی روزنه ها جذب می شود.
این موضوع را می توان اشاره نمود که بیشتر آب آبیاری شده از روی برگ ‌ها جذب میگردد و مقدارای از نمک که باقی مانده است و همین کار باعث جلوگیری از فتوسنتز می شود.

نکات مهم در آبیاری با آب شور

در شرایطی که آب شور در دسترس شما می باشد بهترین گزینه آبیاری قطره ای می باشد که این روش اثرات شوری را کاهش می دهد و اکثر کارشناسان این روش را برایحفظ مدوام رطوبت در اطراف ریشه توصیه می کنند.
هنگامی که مایل می باشید بر روی محصولات آب اسپری کنید حدالمکان سعی کنید از آبپاش استفاده بنمایید.
آبیاری معمولا بهتر است در پایین ترین دمای شبانه صورت بگیرد تا اثری که در تبخیر دارا میباشد را به حداقل برساند.
آبیاری حتما باید در شرایطی متناسب با نیاز گیاه برای آب پاشی صورت بپزیرد.
در شرایطی که هوا گرم و یا باد باشد از آبیاری بواسطه اجتناب از تمرکز نقطه ای نمک در زمین ها خودداری شود.
بهتر است بریا اثرگذاری و کم تر حساس بودن جوانه به خاک و آب شور قبل از کشت هر نوع گیاه و محصولی زمین و خاک یکبار به صورت جداگانه آبیاری شوند.

راه های کاهش اثرات شور بودن آب و خاک

مهمترین راه آبشویی و جا به جا نمودن نمک به سمت پایین برای خارج شدن از قسمت ریشه می باشد.
زمانی که با خشک شدن خاک غلظت بالا می رود در رطوبت خاک از بین می رود و در صورت آبیاری شور غلظت نمک در خاک و اطراف ریشه گیاه به صورت افزایش می گردد و بارندگی و آبیاری بسیار حجم بالای نمک را از ریشه خارج می کند.
استفاده از کود هایی که حاوی کلرید هستند باعث کاهش شوری آب می شوند.
در زمانی که گیاه باید رشد نماید و جوانه زنی داشته باشد نسبت شوری آب حساس تر از بازه های زمانی دیگر می باشد.
شکل ریشه گیاه بسیار امری مهم در ضمینه رشد گیاه در برابر شوری می باشد و در صورتی مقاومت گیاه در برابر شوری آب بیشتر می شود که ریشه گیاه مستحکم و قوی باشد.

درباره شهرک باغ مسکونی زعفرانیه

شهرک زعفرانیه کرج منطقه ای خوش آب و هوا و سرسبز درغرب استان البرز و در بخش جنوبی اتوبان کرج  و در منطقه زیبای سهیلیه کرج میباشد.

شهرک زعفرانیه کرج در سال 1352 در زمینی به مساحت حدودا 5 میلیون مترمربع (500 هکتار) و 4800 قطعه زمین عمدا 1000 متری تاسیس شده است .

شهرک باغ مسکونی زعفرانیه به صورت یک بلوار مرکزی به طول حدودا 6 کیلومتر و 4 میدان اصلی تاسیس شده است ، و تمام قطعه زمین ها از طریق بلوار اصلی و میادین 4 گانه این شهرک قابل دسترسی می باشد .

شهرک باغ مسکونی زعفرانیه با نام های – شهرک زعفرانیه – شهرک زعفرانیه کرج – زعفرانیه کردان – زعفرانیه سهیلیه – زعفرانیه کردان و غیره … نیز در میام عموم مردم معرفی می گردد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا