راهنمای باغ داری

ساخت کمپوست

آموزش ساخت کمپوست

ساخت کمپوست

کمپوست کردن می تواند به رشد سریع تر گیاهان . همچنین کاهش مقدار زباله ها کمک بسیاری داشته باشد.
چنانچه مایل باشید در داخل خانه کمپوست تهیه نمایید با استفاده از ظروف مناسب می توانید این کار را به انجام برسانید.
در بین مردم تصوری وجود دارد که ساخت کمپوست در داخل منزل کثیفی بسیار و بوی بدی را خواهد داشت که این موضوع در صورتی که تمامی مراحل را به درستی انجام دهید حقیقت ندارد.
درست کردن کمپوست به صورت صحیح آن مشکلی دارا نمی باشد و تنها کافی است که لایه های خاک را در لایه از زباله های ارگانیک بریزید.
تولید کمپوست بعنوان بخش مهمی از مدیریت پسماند شناخته شده می باشد که با انجام صحیح آن می توانید به محصولات کشاورزی خود نیز رسیدگی نمایید.
این نوع از کمپوست یکی از بهترین جایگزین ها از نظر زیست محیطی در ضمینه استفاه از مواد آلی در رابطه با دفع زباله می باشد.

چرا به کمپوست نیاز داریم؟

کود کمپوست دارای سه ماده اولیه نیتروژن، فسفر و پتاسیم در خود می باشد که در زمین های کشاورزی و محصولات باغ ها بسیار مورد استفاده می باشد.
کود کمپوست یکی از بهترین جایگزین ها در برابر انواع کودهای مصنوعی می باشد که در خود دارای مواد شیمیایی می باشند.

انواع کمپوست ها

قبل از جمع آوری مواد اولیه برای درست کردن کمپوست این موضوع قابل ذکر است که در کل کمپوست ها در دو نوع گرم و سرد می باشند.
تهیه نوع سرد آن بسیار آسان و از ترکیب زباله های ارگانیک (پوسته تخم مرغ، پوسته موز، تفاله چای، تفاله قهوه و غیره) و همچنین پسماندهای گیاهی می باشد.
کمپوست نوع گرم نیز قابل ذکر است که نیاز به مراقبت و مهارت های بیشتری می باشد و در حدود سه ماه طول می کشد تا این کود کمپوست آماده استفاده بشود
زمانی که مواد اولیه لازم خود را تیهی نمودین آنها ار ترکیب می کنید و مدت زمانی چندین ماهه باید صبر نمایید تا کمپوست برای استفاده آماده شود.

از چه موادی می توان برای کمپوست استفاده کرد؟

کمپوست کردن بعنوان راهی بسیار عالی برای مواد اولیه ای می باشد که می خواهید دور بیاندازید و دیگر احتیاجی به آنها ندارید.
برای این کار باید ظرفی مخصوص آماده کنید تا بتوانید آن مواد را که در ادامه به انها اشاره می کنیم نگهداری نمایید.
موادی که با استفاده از انها می توانید کمپوست درست کنید عبارتند از:
پوست انواع میوه ها.
پوست انواع سبزیجات.
چوب خرد شده.
تفاله چای.
پوست تخم مرغ.
خاک اره چوب.
برگ های خشک.
تفاله قهوه.

چه موادی را نباید برای کمپوست استفاده نماییم؟

همانطور که از برخی مواد برای درست کردن کمپوست می توانید استفاده نمایید از برخی دیگر نیز نمی توانید در این ضمینه استفاده نمایید زیرا ممکن است باعث بو گرفتن کمپوست شما و جذب علاقه حیوانات خانگی گردد و این مواد قابل ذکر است که عبارتند از»
پسماند های گیاهان که مریض میباشند.
مدفوع سگ.
چربی.
فلز.
پلاستیک.
مدوفع انسان.
محصولات لبنی.
موادی که تشکیل دهنده دانه های علف هرز می باشند.
مدفوع گربه.
خاک هایی که بواسطه چوب فرآوری شده به وجود می آیند.

مزایا و ویژگی های استفاده از کمپوست

نیاز به استفاده از کودهای شیمیایی را کاهش می دهد.
بیماری ها و انواع آفت های گیاهی را سرکوب می کند.
خاک را غنی و رطوبت آن را حفظ می کند.
انتشار گاز متان و تولید کربن را کاهش می دهد.
ساختار خاک را بهبود می بخشد.
میزان و درصد استفاده از آب را کاهش می دهد.
در کمپوست مواد به صورت یک شکل جذب می شوند.
ضایعات کنری تولید می کند.

مراحل تولید و درست کردن کمپوست

در اولین قدم باید مکانی ترجیحا مرطوب و فاقد نور برای نگهداری کمپوست پیدا نمایید.
ظرفی مناسب برای کمپوست خود انتخاب و اماده نمایید.
اولین لایه باید خاک باشد و نباید درون آن شاخه یا نی باشد که زهرکشی و هوادهی شمع لایه بردار به راحتی صورت بپزیرد. شهرک زعفرانیه
بعد از ان لایه های ضایعات و مواد مرطوب و خشک را به آن اضافه کنید.
اضافه کردن هر نوع کود در این مراحل مهم میباشد.
همچنین با آبیاری باید از این موضوع که کمپوست شما مرطوب می ماند نیز مطمئن شوید.
روی آن را باید با چوب، برزنت و یا پلاستیک بپوشانید.
در اخر هر چند هفته شمعی که برای لایه برداری درون ان گذاشته اید را بپرخانید تا مقداری اکسیژن بتواند به آن برسد و باید در این زمان محتویات آن قابل تشخیص باشند.

روش های تشخیص آماده بودن کمپوست

زمانی که بوی آمونیاک نداده و بوی خاکی و مطبوعی را می دهد و بهترین راه تشخیص آن این است که مقداری از خاک را درون کیسه ای بریزید و سپس بعد از حدود 3 روز ۀن را باز کرده و بو کنید اگر بوی ترش داشت هنوز کمپوست شما اماده نمی باشد.
مواد آلی اصلی آن نباید دیده شوند.
توده کمپوست اولیه باید به میزان نصف آن رسیده باشد.
اگر خاک سطحی شکننده و نیز داشته باشد کمپوست شما آماده استفاده می باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا