راهنمای باغ داری

شته انار

روشهای از بین بردن شته انار ( شپشک انار ) زعفرانیه کرج

شته انار چیست ؟

شته انار بعنوان یکی از مهمترین و شناخته شده ترین آفات این گیاه شناخته شده می باشد.
زیاد بودن تعداد این شته ها در صورتی که این گونه باشد موجب ریزش گل ها در اوایل فصل می باشد و قابل ذکر است در فصل زمستان این آفت ها بر روی سرشاخه های انار به صورت تخم به وجود می آیند و خود را نشان می دهند.
جمعیت این شته ها در فصل تابستان بیشتر می شود و حتی امکان دارد بر روی بسیاری از سرشاخه ها، گل ها و میوه های تازه و جوان تشکیل یافته و به آنها آسیب وارد کنند.
در فصل پاییز درجه حرارت پایین می آید و به میزان شته ها افزوده می گردد ولی قابل ذکر است نسبت به بهار شدت ان کمتر میباشد.
این شته ها به اندازه های کوچک و با دارا بودن ترشحات چسبنده ای هستند که در صورت مشاهده می توانند به هر نوع گیاهی در صورت رسیدگی نکردن و مراقب نبودن صدمه ها و آسیب های خطرناک و جبران ناپذیری را وارد کنند.
انواع شته ها بر اساس گیاهی که به آنها حمله می کنندنامگذاری و طبقه بندی می شوند.
شته هایی که وجود دارند قابل ذکر است از لحاظ ظاهری به دو نوع بالداری و بدون بال دیده می شوند.
این موضوع نیز قابل ذکر است که شته ماده، بی‌ بال بوده و رنگ ان نیز زرد مایل به سبز می‌ باشد.
روی شکم و سینه این نوع از شته ها لکه ‌های سبز تیره ‌ای وجود دارد و همچنین پاها و کورنیکول ‌های آن سبز روشن ‌تر می باشند.
طول شته سبز رنگ درخت انار 2.5 الی 3 میلی متر می باشد.
این شته دارای دم انگشتی‌ شکل و همچنین دارای فرورفتگی در قاعده و به رنگ سبز نیز می باشد.

کنترل و مبارزه با شته انار

روش های مختلفی برای مبارزه با شته درخت انار وجود دارد و اگر مایل می باشید از روش مبارزه شیمیایی استفاده کنید باید و بهتر است این اقدامات را در فصل زمستان و با استفاده از ترکیبات روغنی و فسفره روغنی استفاده نمایید و سمپاشی بهتر است در فصل بهار انجام شود تا اثرگذاری بیش تری را شاهد باشید.
کمک گرفتن از شکارچیان طبیعی مثل کفشدوزک ها و زنبورها و در کنار آن کاشت گل هایی که این حشرات را به خود جذب می کنند می توانند یکی از بهترین راه ها برای مبارزه محسوب شوند.
اسپری های خانگی که از ترکیب آب و مایع ظرفشویی تهیه می شوند نیز می توانند گزینه هایی بازدارنده محسوب شوند. آموزش سم پاشی درخت
حشره کش های بسیاری نیز به صورت شیمیایی وجود دارند که در صورت لزوم می توانند مورد استفاده قرار بگیرند که حاوی دیازینون، ایمیدکلوپرید و مالاتیون باشند.
بهتر است برای کنترل از بروز شته از کاشت میزبان های حساس به آفت در نزدیکی این درخت نظیر پنبه و بامیه جلوگیری نمایید.
در صورتی که مایل باشید به صورت طبیعی این آفت ها را از بین ببرید باید اشاره نمود که حفظ برخی علف های هرز در سطح باغ کمک بالایی به این موضوع خواهند داشت.

علائم شته زدگی درخت انار

اولین قدم برای کنترل این موضوع شناسایی سم شته درخت انار می باشد.
در صورتی که دارای درخت انار در باغ خود می باشید باید به دنبال خوشه های حشرات کوچکی باشید که گلابی شکل می باشند و در رنگ های زرد، سبز و سیاه امکان دارد رویت شده و دیده شوند.
از علائمی که درصورت مشاهده باید بدانید شته ها شروع به حمله به درخت انراتان کرده اند می بایست به زرد شدن برگ ها، پیچ خوردگی برگ ها، وجود ماده ای چسبنده بر روی برگ ها و همچنین وجود کپک دوده ای اشاره نمود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا