نحوه پوساندن کود دامی
آموزش و روشها و نحوه پوساندن کود دامی
نحوه پوساندن کود دامی
کود دامی پوسیده شده بعنوان یکی از بهترین کودها برای آماده سازی زمین بابت کاشت محصولات کشاورزی می باشد.
کشت های بی وقفه در زمین های کشاورزی باعث کم شدن حاصلخیزی زمین ها و خاک آن می شود و استفاده از کود دامی پوسانده شده بسیار کارآمد در این ضمینه برای کشاورزان می باشد.
با پوسانده شدن کود دامی میکروارگانیسم ها و همچنین مواد آلی خاک تامین شده و باعث رشد بهتر محصولات در زمان کشت می شود.
با داده شدن ک.د به زمین قابل ذکر است عناصر طبیعی مورد نیاز به زمین باز گردانده می شود و به رشد بهتر و بیشتر محصولات کشاورزی نیز کمک خواهد کرد.
در طی سالیان اخیر علم و فناوری به کمک کشاورزان رسیده و به آنها با تولید کودهای اماده امکانات ارائه می دهد ولی برخی کشاورزان نیز وجود دارند که با پوساندن کود دامی خودشان مایل به آماده سازیش برای زمین کشاورزی خود میباشند.
درون کود دامی مواد ترکیبی وجود دارند که در فرایند پوسانده شدن کود کمک می کنند و این مواد شامل ازت، گوگرد و باکتری نیوباسیلوس میباشند.
کودهای دامی قابل ذکر است که در سه نوع کود مرغی، کود گاوی و کود گشوسفندی می باشند.
چرا نباید از کود دامی تازه استفاده کنیم؟
استفاده از کودهای دامی تازه برای زمین ها و باغات کشاورزی به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.
در کود تازه دام اسید آمونیاک و باکتری های مضر بسیاری وجود دارند که در صورت استفاده به خاک آسیب می زندد.
این باکتری ها باعث تجمع حشرات زیان آور از جمله انواع آفت ها و مگس ها می شود.
دلایل استفاده از کود دامی پوسانده شده
کود دامی پوسانده شده حاوی میکروارگانیسم ها و برخی باکتری ها میباشد که نقش کلیدی در خاک زمین کشارزی دارا می باشند.
البته که از این نوع کود دامی نیز باید به اندازه و درست استفاده شود زیرا استفاده بیش از اندازه آن می تواند ضررهایی برای زمین، خاک و محصولات کشاورزی با خود به همراه داشته باشد.
روش پوساندن کود دامی
جمع آوری کود :
این کودها بهتر است مستقیم از محل زندگی دام ها تهیه شوند.
مواد تشکیل دهنده کود می تواند فضولات دام، پوسته ها، برگ ها، کاه و مواد آلی باشد.
تهیه توده کود :
کودی را که تهیه نمودین باید در مکانی مناسب به حالت توده و به دور از مناطق مسکونی و به صورت خشک نگهداری نمایید.
ترکیب کردن :
برای اینکه هوا به طور مناسب در توده جمع شده و توزیع گردد و به حفظ حرارت توده کمک کند لازم است مواد آلی بهصورت منظم برگدانید و با هم ترکیب نمایید.
پوشاندن توده :
برای اینکه بوع نامطبوع آن پخش نشود می توانید آن توده کمپوست شده را درون پلاستیکی ریخته و دور آن سنگ بگذارید و نگهداری نمایید.
زیر و رو کردن :
بعد از گذشت حدود 14 روز پلاستیک را باید باز کرده و کودها را زیر و رو کنید و اجازه دهید کمی هوا بخورند و درصورتلزوم با این کار رطوبت آن نیز مجدد تامین می گردد.
منتظر بودن برای مرحله پوسیدگی :
برای اینکه کود شما پوسیده شود امکان دارد چنیدن ماه این فرایند به طول بیانجامد و بعد از آن به ماده ای مغذی برای خاک تبدیل می شود.
ضدعفونی کردن کود دامی
یکی از مهمترین و ضروری ترین کارها ضدعفونی کردن کود دامی و حیوانی می باشد.
این کارباید با نهایت دقت انجام شود.
با این کار می توانید از سرمایه ای که بر روی این کود ها گذاشته اید محافظت و نگهداری نمایید.
برخی روش ها وجود دارند که با استفاده از آنها می توانید این ضدعفونی را انجام داده و از ابتدا به برخی بیماری های انسانی نیز جلوگیری نمایید زیرا انسان ها از این کود ها برای کشاورزی خود استفاده می کنند و با انها تماس دارند.
پوساندن کود دامی:
این موضوع فرایندی می باشد که بر اساس آن میکروارگانیسم های مواد آلی تجزیه شده و به کاهش میزان باکتری ها و مواد ضرردار دیگری که در کود وجود دارند کمک می کند.
پردازش شیمیایی :
از برخی مواد شیمیایی مثل کود های زیستی، گوگرد و اوره برای ضدعفونی کردن کود دامی استفاده می کنند و از آنها پردازش شیمیایی را نیز به انجام میرسانند.
تصفیه آبی و پردازش حرارتی نیز در روش متفاوت دیگر برای ضدعفونی کردن کود می باشند که در نوع تصفیه آبی کود با آب ترکیب شده و سپس با کمک از سیستم های تصفیه آبی می گذارند تا مواد مضر داخل آن از بین برود و در نوع پردازش حرارتی کود تا مدتی در دمایی بالا قرار می گیرد تا مواد ضرر دار داخل آن به کلی از بین بروند.
ویژگی های کود پوسانده شده
هرچه کود پوسیده تر باشد رنگ ان نیز تیره تر می باشد و این یکی از ویژگی های بارز پوسانده شدن میباشد.
بوی کود تازه که بدبو می باشد و ناراحت کننده را به هیچ عنوان نمی دهد. شهرک زعفرانیه
بسیار سبک و همچنین دارای حجم بالایی میباشد.
درون آن گرمای خاصی وجود دارد.
کود پوسانده شده نسبتا نرم تر می باشد.
کودی که کاملا پوسانده شده باشد و شامل خاک، شن، بذر علف های هرز و تخم حشرات نباشد و این موارد در انها کمتر باشد مزایا و ویژگی های بیشتری را دارا میباشد.