راهنمای باغ داری

آموزش کاشت درخت

آموزش کاشت درخت در شهرک زعفرانیه کرج

آموزش کاشت درخت

نهال های کشاورزی منابعی برای تامین برخی میوه ها و منابع غذایی می باشند.
کاشت هر نهال می تواند باعث رونق زمین و کار کشاورزی شود که در هز منطقه ای که زندگی می کند بشود و می تواند باعث اشتغال زایی و کسب درآمد نیز بشود.
کاشت نهال در هر زمینی دارای اصول و روش های خاصی می باشد و که در این مطلب ما به تمامی راه و روش ها برای آگاهای بیشتر شما اشاره خواهیم نمود.
رعایت کردن اصول به کاشت و زمینی که می خواهید نهال در آنجا کاشته شود شروع نمی شود بلکه زمانی که نهالی می خرید نیز بعنوان یکی از مهمترین دلایل این کار محسوب می شود.
هر فرد زمانی که مایل می باشد نهالی خریداری نماید باید از این موضوع که این نهال در چه نوع زمینی و خاکی می تواند رشد کند نیز اطلاعات دقیق و کافی را باید داشته باشد.

مراحل قبل از کاشت نهال

هر فرد باید به این نکته توجه داشته باشد که قبل از کاشت هر نوع نهالی باید مراحی را طی نماید که بسیار مهم می باشند و نقش بالایی در نحوه و میزان رشد نهال مد نظرشان دارا می باشد.
ما در این مطلب به این مراحل اشاره خواهیم نمود.

کاشت درخت و نهال بر اساس آب و هوا :

برخی درختان نیازمند آب و هوای گرم برای رشد خود و برخی دیگر نیز در شرایط آب و هوایی شرجی رشد می کنند و ودوام می آورند.
همه درختان در تمامی نواحی نمی توانند رشد کافی داشته باشند و باید به این نکته توجه داشته باشید.
هر فرد که مایل به کاشت نهال می باشد باید تمامی آب و هوا ها که شامل شرجی، سرد و خشک، بارانی، گرم و خشک، مرطوب می باشد را در نظر بگیرد تا درخت و نهالش به خوبی بتواند رشد کرده و سودهی خوبی برای وی داشته باشد.

آزمایش خاک :

اگر می خواهید خیالتان از خاکی که مایل می باشید درخت و نهالتان در آنجا کاشت نمایید راحت باشد باید از متخصصین که به صورت علمی و تخصصی کارها را انجام می دهند کمک بگیرید.
هر درخت نیازمند برخی مراحل برای روند رشد خود می باشد که بیش ترین منبع مورد نیاز آنها از خاکی تامین می شود که در ان کاشته می شوند.
هر فرد قبل از کاشت نهال خریداری شده خود با کمک متخصصان برای اطمینان بیشتر باید مواد معدنی که در زمین و خاک وجود دارد را با نیازهای نهالی که خریداری کرده اند مقایسته کنند.

شخم زدن خاک :

بعد از اینکه خاک زمین بررسی و برای کاشت مورد تایید قرار گرفت باید ابتدا زمین خود را شخم بزنید تا هوای کافی به آن قبل از کاشت برسد.
شخم زدن زمین فایده های بسیاری دارد و کمک بسیاری به روند رشد خواهد داشت.

مراحل کاشت نهال

آماده سازی بافت خاک :

این کار بعنوان یکی از مهمترین گزشنه های اولیه برای کاشت محسوب می شود.

حفر چاله :

عمق و فاصله بین چاله هایی که کنده می شود تا نهال در انجا کاشته شود بسیار مهم می باشد.
عمق چاله ها معمولا بر حسب رشد نهال در نظر گرفته می شود.
فاصله چاله ها نیز برای این موضوع است که در زمان رشد برخی درخت ها نوع و نحوه رشدشان متفاوت می باشد.
اگر تخصص در این ضمینه ندارید می توانید با کمک کارشناسان حرفه ای در این ضمینه عمل نمایید.

انتقال نهال به زمین اصلی :

قبل از انتقا نهالتان به زمین برای کاشت باید تمامی مراحل اولیه را به انجام برسانید.
اگ هم ابتدا نهال را خریداری نموده اید و هنوز خاک و حفره چاه شما آماده نمی باشد باید خاک را مرطوب نگه دارید و باید مراقب باشید ریشه های آن هم در زمان خرید و هم نگهداری تا قبل از کاشت با هوا تماس طولانی مدت نداشته باشد و باید آنرا با نایلون بپیچید تا در معرض هوا قرار نگیرند و آسیبی به آنها وارد نشود.

کاشت نهال در چاله :

قبل از کاشت باید حتما ریشه نهال را بررسی کنید و در صورت دارا بودن هر نوع مشکلی آنرا هرس کرده و سپس در محلولی مخصوص بخیسانید و بعد از آن درون چاله حفر شدن قرار بدهید.
همیشه بهتر است تمامی کودهای مورد نیازتان برای کاشت نهال را از قبل نزد خود نگه دارید.

روش درست قرار گیری نهال در چاله :

در صورتی که در زمان قرار گیری نهال در چاله ریشه آن به هم گره خورده باشد این موضوع به هیچ عنوان صحیح نمی باشد و بهتر است کمی خاک تپه ای مانند در انتهای چاله قرار بگیرد و بعد از کاشت نیز خاک نرم بر روی آن بریزید و انرا مرطوب نگه دارید.

هرس نهال :

نهال هایی که به تازگی کاشته می شوند برای اینکه در زمان باردهی محصولات خود خروجی مطلوبی داشته باشند بهتر است در ابتدای کار هرس شوند و فرم دهی نیز به انها داده شود.

آبیاری نهال :

نهال هایی که به تازگی کاشته می شوند مهم است به خوبی و به درستی آبیاری بشوند زیرا این کار باعث حرکن خاک به صورت صحیح در اطراف ریشه و همچنین استحکام بیشتر ان می شود.
میزان دفعاتی که هر نهال باید آبیاری شود نیز بسته به هر فصل متفاوت می باشد و در این ضمینه نیزباید اطلاعات دقیق و کافی و به صورت صحیح البته داشته باشید.

عوامل تاثیر گذار در خشک شدن نهال تازه کاشته شده

عوامل بسیاری وجود دارند که باعث خشک شدن نهالی می شوند که با تازگی کاشته شده است و مهمترین ان استفاده از کود تازه حیوانی می باشد.
این موضوع بواسطه عواملی میباشد که ممکن است در کود تازه حیوانات نظیر انواع مریضی ها وجود داشته باشد.
هوا خوردن ریشه های نهال قبل از کاشت می تواند بعنوان یکی دیگر از این عوامل شناخته شده باشد.
آبیاری نیز اگر به صورت زیاد افراطی انجام شود باعث خفگی ریشه و در نهایت خشک شدن نهال می شود.
آهکی و شور بودن خاک هم می تواند دلیلی برای خشک شدن نهال پس از کاشت باشد و به همین دالیل است که کارشناسان پیشنهاد می دهند حتما قبل از کاشت نهال خود نوع زمین و خاک آنرا حتما مورد بررسی قرار بدهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا