راهنمای باغ داری

آموزش سمپاشی درخت

آموزش سمپاشی درخت های میوه

آموزش سمپاشی درخت

درخت های میوه و همچنین باغات همیشه در معرض حمله انواع گوناگون آفت ها و بیماری ها می باشند.
انجام سمپاشی و خرید سم های مخصوص در این ضمینه بسیار مهم می باشند و باید حتما برای جلوگیری از به وجود امدن آفت ها و بیماری ها این کار در زمان مشخص شده خود انجام بگیرد.
اگر سمپاشی انجام نشود ضررهای بسیاری به کشاورزان، درخت ها و محصولات آنها وارد خواهد کرد.
هر کشاورز بااید در زمان درست سمپاشی را انجام دهد و اگر آفتی به داخل میوه ها ورود پیدا کند دیگر نمی شود حتی با سمپاشی آنها را از بین برد.
این موضوع نیز قابل ذکر است که زمانی که انواع بیماری ها و آفت ها به محصولات وارد می شوند که گیاه از لحاظ رویشی دچار مشکل و ضعیف تر می شود.
زمانی که قارچ، کنه و حشرات به محصولات حمله بکنند سطح برگ ها را می پوشانند و انجام عمل فتوسنتز دچار مشکل می شود.

اصول سمپاشی درخت های میوه

میوه ها محصولاتی هستند که دارای طعم و مزه بسیار لذیذ و خوشمزه ای می باشند.
این محصولات همچنین دارای طعمی دلنشین برای حشرات و کرم ها نیز می باشند.
یکی از مهم ترین دغدغه های کشاورزان و باغداران سمپاشی درست و اصولی درختان می باشد که به یک چالش برای آنها نیز تبدیل گردیده است.
زمان دقیقی که حشرات به محصولات حمله کنند وجود ندارد اما با انجام سمپاشی به صورت اصولی و درست می توانید از خسارت های احتمالی ناشی از حمله انواع آفت ها و حشرات جلوگیری نمایید.
این روش دارای چندین گام ساده است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود:
زمان مناسب و محلول مورد نیاز خوب و عالی متناسب با هر محصول را باید انتخاب نمایید.
از ابزار مناسب باید حتما استفاده نمایید.
از آب های مناسب باید استفاده نمایید.
استفاده از سمومی با کیفیت و دارای تاریخ انقاضای طولانی.
در سمپاشی باید روش یکنواختی انتخاب نمایید تا آسیبی به محصول وارد نشود.
در سمپاشی از سورفکتانت باید استفاده نمایید.

بهترین زمان سمپاشی درخت ها

برای اینکه درخت ها بتوانند محصولاتی پربار داشته باشند بهتر است در زمان مشخص شده این کار انجام بشود.
هر کدام از درخت های میوه و باغات برای سمپاشی زمان مشخصی دارندکه در ادامه به آنها اشاره خواهیم نمود:
فصل بهار یکی از حساس ترین فصول برای درخت هایی است که در مرحله شکوفه دهی هستند و باید برای جلوگیری از حمله آفت ها سمپاشی شوند. شهرک زعفرانیه کرج
فصل پاییز نیز مناسب برای سمپاشی است تا درختان را برای فصل سرد اماده کنند.
سمپاشی در فصل زمستان کمک می کند تا افزایش میوه دهی و زودرسی آنها به وجود بیاید و در این بازه زمانی اکثر درخت ها میوه ای ندارد و شامل مسمومیت میوه ها نمی شوند.

سمپاشی به چه روش هایی انجام می شود؟

به صورت کلی سمپاشی درخت ها به سه نوع روش موتوری، با کمک هواپیما و روش دستی انجام می شوند.
تمامی مراحل اشاره شده بسه به محیطی انتخاب می شوند که درخت ها در آنجا کاشته شده اند.
اگر محیط کوچک باشد از روش دستی، اگر بزرگ باشد با کمک روش موتور و در صورت وسعت بسیار بالای آن کشاورزان از روش کمک بوسیله هواپیما سمپاشی خود را به انجام می رسانند.

بهترین سم برای درخت ها

هر سمی که می خواهید برای محصولات خود استفاده نمایید باید بر اساس نوع آفت ها و یا بیماری هایی که درخت ها ممکن ایت با ان مواجه شوندانتخاب کنید و هر درخت بسته به نیازی که دارد و نه بیشتر از حد مجاز باید سمپاشی شود.
استفاده از این سم ها باید با راهنمایی کارشناسان صورت بگیرد تا در زمان استفاده مشکلی برای محصولات و درخت های شما به وجود نیاید.
هر نوع آفت یا بیماری درخت ها و میوه دارای سم مخصوص به خود می باشد و به همین دلیل باید اطلاعات دقیق و کاملی در این ضمینه داشته باشید.

انتخاب سم آفت کش مختص درخت های باغات و میوه

همانطور که در قسمت های قبل اشاره نمودیم سم های آفت کش بر اساس استاندارد ها و تاییده های متخصص های حوزه کشاورزی باید استفاده شود تا از حمله آفت ها و کنترل بیماری ها کمک کند.
هر کشاورز و باغدار مطابق با درختی که دارد باید از سم ها و آفت کش های مخصوصی استفاده نمایید.
در این قسمت به برخی از مهمترین آفت کش ها اشاره خواهیم نمود:

سمپاشی مس:

برخی کشاورزان و زمین دارها اغلب مواقع از این سم برای درخت ها آلو، گیلاس، سیب و هلو استفاده می کنند و بهتر است در زمان سمپاشی از کمک کارشناسان و متخصص ها نیز بهره گیری نمایید.

سمپاشی آهک – گوگرد:

برای منترل انواع باکتری ها و قارچ ها از این آفت استفاده می کنند و به هیچ عنوان کشاورزان نباید از این نوع سم برای درخت های زرد الو خود استفاده کنند.

نکات و توصیه های ایمنی قبل از انجام سمپاشی

ابتدا باد نوع آفت و بیماری را شناسایی کنید.
از ترکیبات سمی که می خواهید استفاده نمایید اطمینان داشته و آنها را شناسایی نمایید.
در زمان سمپاشی از خورد و آشامیدن خودداری نمایید.
در زمان وزش باد به هیچ عنوان سمپاشی ننمایید.
از تماس با پوست و صورتتان به این سم خودداری نمایید.
حین انجام کار از ماسک ها مخصوص استفاده نمایید و به هیچ عنوان سم را بو نکنید.
برای سمپاشی خود حتما از وسیله های مخصوص استفاده نمایید.
برای ترکیب کردن محلول سمپاشی از دست های خود به هیچ عنوان استفاده نکنید.
به هنگام سمپاشی دستگاه خود را حتما تنظم نمایید و تا سمپاشی به صورت یکنواخت انجام بشود.
در صورت برخورد سم با صورت، دست و بینی آن قسمت ها را به خوبی با آب بوشیید و در صورتی که شورع به اذیت کردن شما نمود حتما و فورا به پزشک مراجعه نمایید.

نکات مهم بعد از انجام سمپاشی

بعد از اتمام کار لباس های خود را عوض کرده و حتما حمام کنید.
از ورود افراد، کودکان و حیوانات به منطقه سمپاشی شده جلوگیری نمایید.
ظروفی که با آن سمپاشی انجام داده اید را به دور از تابش نور خورشی و حرارات نگهداری نمایید.
برای اطمینان بهتر است مناطق سمپاشی شده را با تابلو های مخصوص علامت گذاری و مشخص نمایید.

عوارض سمپاشی درخت ها

این سموم شیمیایی برای انسان ها، محیط زیست و حیوانات ضرر دارند و فقط درخت ها و باغات میوه مناسب برای آنها میباشند.
این سمپاشی ها نیز باید در حد مجاز و تعیین شده انجام شوند در غیر این صورت به درخت ها آسیب می رسانند.
سمپاشی باید در زمان مناسب انجام شود و در غیر این صورت اثر ان بسیار کم خواهد شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا